Hur du vårdar dina produkter

Så här vårdar du dina japanska köksprodukter

Ju mer dina fat, skålar, pinnar m.m. används, desto vackrare blir de. Följ dessa enkla instruktioner så kommer du att kunna använda dem i många år framöver.

  1. Köksprodukterna ska endast användas till det som det är avsett för.
  2. Låt dem inte ligga i vatten en längre tid efter användning. Diska i ljummet vatten och torka av med en mjuk handduk.
  3. Om du fått olja på produkterna, tvätta för hand med ljummet vatten och diskmedel.
  4. Torka av med en mjuk handduk. Se till att ta bort smuts så att produkterna behåller sin glans.
  5. Undvik att sätta in produkterna i kylskåpet. Utsätt dem inte heller – under en längre tid – för solens direkta strålar. Då kan dess färg och form ändras.
  6. Köksprodukterna får inte användas i ugn eller i mikrovågsugn.
  7. För att skydda köksprodukterna, så tas fingeravtryck bort genom att man andas på området. Därefter torkas det av med mjuk handduk.