Restaurang Houtou Fudou vid Mt Fuji

Mount Fuji

Restaurang Houtou Fudou vid Mt Fuji

En sak som har legat på min bucket list har varit att få se Mount Fuji, och 2015 kunde jag kryssa av det, tack vare min japanska vän Rie. Utsikten var helt magisk och när vi stod och tittade på berget så skingrade sig molnen och jag kan lova att jag var helt hänförd.

För drygt 30 år sedan bodde jag ett år i Wyoming, USA som Rotary utbytesstudent och då blev jag bekant med den japanska utbytesstudenten Rie. Vi höll kontakten när vi åkte hem till våra respektive länder, men efter ett par år så förlorade vi helt kontakt.

För fem år sedan lyckades Rie hitta mig via Facebook och jag blev överlycklig. Dock försvann hon lika fort igen och jag hittade henne inte när vi besökte Japan 2014..

2015 utvidgade jag mitt sökande och jag lyckades hitta hennes man och vi bestämde oss för att träffas. Gissa om jag var som ett barn på julafton. Bara dagarna innan jag hittade henne, hade Rie berättat om mig för sin man, så det måste ha varit ödet som inträffade 

Efter en fantastiskt tur runt Fuji Safari Park vilket jag absolut rekommenderar att ni besöker, så hamnade vi på restaurang Houou Fudou – ett matställe som serverar Houtou nudlar. En fantastiskt restaurang med unik design, något som påminner om en 50-tals rymdäventyr och med en fantastisk utsikt mot Mount Fuji. Jag var helt hänförd över att få se denna vackra plats.

Vi provsmakade ”Speciall Kokutou Taku Inari” som är ris som kokats i vinäger och råsocker. Det var så gott.

Därefter sattes varsin stor gjutgärngryta ned framför oss med Houtou,  som är tjocka nudlar med grönsaker som åts med pinnar och buljongen åts med slev. Fantastiskt gott men omöjligt att äta upp. Ett måste för alla matälskare som är i närheten av Mount Fuji.

För er som vill se deras matsedel så hittar ni den här. Det går att ta sig med tåg, till restaurangen, och här är en karta.

Share this post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.