Mocchiglass

Mocchiglass

Mocchiglass är så gott och tar inte så lång tid att göra. Jag och dottern svängde ihop två olika sorter, en med blåbärssmak och en med jordgubbar och älskar du mocchi så måste du bara testa att göra. Du kan göra helt naturella och då använder du 1 dl vatten och struntar i bärsaften. Rismjölet jag använder är glutinous rice flour som är köpt i en asiatisk butik och jag tror inte det går att använda annat rismjöl.

8-10 små eller 6 stora mocchiglassar

Ingredienser:

  • 75 g rismjöl, glutinous rice flour
  • 100 g socker
  • 0,5 dl saft från mosade blåbär + 0,5 dl vatten ELLER 0,5 saft från mosade jordgubbar + 0,5 dl vatten

 

  • Potatismjöl
  • Glass

Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna i en mikrosäker skål.

Sätt plastfolie på skålen och sätt in skålen i mikrovågsugnen på 600 och kör i 2 minuter. Ta ut formen, rör runt och sätt in i 40 sekunder till.

Ta fram en skärbräda och daska på rejält med potatismjöl. När du tycker att du har tillsatt tillräckligt, ta lite till, då är du i hamn.

Häll ut mocchin på skärbrädan, lägg på ytterligare potatismjöl och med hjälp av fingrarna arbetar du degen så att du får en tunn fyrkant. Behöver du ta hjälp av en kavel, så gör det.

Låt degen svalna.

Skär degen i rutor, 8-10 små eller 6 stora bitar.

Klipp ut plastfoliebitar, lika många som du har mocchibitar.
Lägg en mocchideg på plastfolien, lägg på en klick glass, vik ihop kanterna och snurra sedan med hjälp av plastfolien så du får en boll. Lägg in mocchiglassen i frysen allt eftersom de blir klara.

Ät och njut.

Share this post