Ramen med kyckling
Får jag fresta med ännu ett gott ramenrecept? Den här gången blir det med kyckling och för att dra ned tillagningstiden på ett minimum så köpte jag färdigstrimlad kycklingfilé
Ingredienser:
Ramen:
- 1 l vatten
- 2 vitlöksklyftor, halverade
- ½ röd lök, strimlad
- 10 cm ingefära, riven
- 0.5 dl kycklingfond
- 1 buljongtärning, grönsak
- 2 stjärnanis
- 1 tsk strösocker
- 2 msk soja
- 4 portioner nudlar
- 600 g strimlade kyckling
- olja
- 4 stora champinjoner, strimlade
- 1 strimlad rödlök
- 1 vitlök, strimlad
- 1 broccoli strimlad
- 1 stor näve edamerbönor
Garnering:
- 4 kokta ägg
- 100 g babyspenat
- 15 cm strimlad pujolök
Så här gör du:
Kokas upp ingredienserna till ramensoppan, sänk värmen och koka cirka 10 minuter. När det är fyra minuter kvar, lägg i nudlarna.
Bryn kyckling i olja. Ta upp. Bryn champinjoner, vitlök, broccoli och rödlök i ett par minuter. Lägg över kyckling och edamerbönor. Häll över soja- och sweet chilisås.
Lägg nudlar i en djup ramenskål. Toppa med kyckling och grönsaker. Fördela över ramensoppan.
Garnera med ägg, purjolök och spenat.
Lämna ett svar