Ramen med mexikansk kikärtstwist

Ramen med mexikansk kikärtstwist

Du har väl inte missat att vi kör en tävling på Facebook, dela med dig av ditt bästa ramenrecept och du kan vinna ett par sköna ätpinnar. Vi ser fram emot att både få provlaga och äta oss igenom alla recept.

Jag gillar att twista till min matlagning och det innebär att jag blandar ned vad jag är sugen på, i min gryta. Matlagning ska inte vara så allvarligt utan jag gillar att leka mig fram när jag lägger i en massa ingredienser.

Så den här gången blev det en ramen med nudlar och massa kryddor, som påminner om det mexikanska köket. Det blev jättegott.

Ingredienser:

  • 1 msk olja
  • 1 röd lök, strimlad
  • 2 vitlökar strimlad
  • 3-4 champinjoner, skivade
  • 2 förpackningar kikärter (häll av vatten)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 strimlad tomat
  • 0,5 röd chili, strimlad
  • 2 msk strimlad persilja
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kyckling)
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1-2 stjärnanis
  • 2 förpackningar nudlar
  • Saft från 1 lime

Till servering
avocado
tunt strimlad fänkål

Så här gör du:
Hetta upp olja i en gryta och fräs röd lök och vitlök. Fräs svampen. Häll av spadet från kikärterna och häll ned dem i grytan. Rör ned kryddorna och rör runt i grytan. Rör ned tomat, chili, persilja och häll på vatten, buljong, stjärnanis och kycklingfond. Koka upp och låt småputtra i cirka 3 minuter.

Häll i nudlarna och rör runt. Jag använde nudlar med kycklingsmak och tillsatte kryddpåsarna men smaka av. Småputtra i 3 minuter tills nudlarna är klara.

Smaka av med limesaft. Ev får du justera kryddningen med lite extra salt och chili.

Garnera med fänkål och avocado

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *