Om oss

ISHOKUJU

På japanska uttalas Ishokuju – I Shoku Zyu  衣食住. Ishokuju är det japanska ordet för livets nödvändigheter: kläder, mat och hem: 衣 kläder 食 mat住 hem.

Innan webbutiken startades satt jag och lekte med lite japanska ord och slutligen kläckte vår japanska dotter namnförslaget. Ishokuju – mat, kläder och hem. Det representerar allt som jag och min webbutik står för. Så därav namnet Ishokuju.

Webbutiken Ishokuju var en dröm som sakta kom igång 2019. Det är en dröm och vision att fler får ta del av vackra japanska köksföremål då man äter lika mycket med ögonen som med munnen.

Samla familj och goda vänner till en riktigt god japansk måltid, serverad i utsökt vackra skålar och fat.

Japansk charm och goda japanska vänner

Tack vare våra många, goda japanska vänner har vi verkligen fått uppleva och se den japanska kulturen. Vi har efter flera resor knutit många vänskapsband och Tokyo börjar kännas som vårt andra hem.

Efter flertalet besök beslöt jag mig för att starta en ny resa, för att hitta föremål som sprider samma känsla jag får när vi sätter oss ned vid ett dukat japanskt bord. Känslan baseras på kvalité, hållbarhet och att man äter med alla sinnen.

Välkommen till Ishokuju.