Vackra, japanska sojasåskannor
En japansk sojasåskanna är ett absolut måste till favoritsojan. Soja och sushi går hand i hand och som så många andra dukades det fram en sojaflaska när vi skulle äta sushi.
Så gör vi inte längre.
Fyll en japansk sojasåskanna med din favoritsoja och ställ fram kannan på bordet. Glöm fredagstacos – vi äter fredagssushi.
Sojasåskannan är vacker att se på och förutom dess goda innehåll så blir det även till en vacker bordsprydnad.
Shoyu är det japanska ordet för soja och i Japan är sojasås klassificerad i fem olika sorter
- Koikuchi Shoyu’ (濃口醤油) [Stark smaksatt sojasås]
- Awaguchi Shoyu (淡口醤油) [Mild sojasås]
- Saishi Shikomi Shoyu (再仕込み醤油) [Sojasås som har fermenterats två gånger]
- Tamari Shoyu (溜醤油) [Koncentrerad sojasås]
- Shiro Shoyu (白醤油) [Vit sojasås]
Cirka 80% av all japansk sojasås bryggs med en metod som kallas honjozo. I denna metod kombineras rostad vete och ångade sojabönor med fermenteringsmedlet koji. Därefter placeras det sedan i tankar med saltvatten, vilket ger en jäst sojasåslösning som kallas moromi.
Sojasåskannan kan även användas till vinäger och olivolja.
Hos oss på Ishokuju finns porslin, som kan användas både till vardags som vid festligare tillfällen. Vi är noggranna med vad vi säljer och nöjer oss bara med det bästa. Varje sojasåskannor är noggrant utvald, för att hålla både hög kvalité, som att vara vacker att titta på. Allt porslin importeras från Japan.