Ramen

Ramen på fläskkött

Ramen

I kväll bjuder jag på Ramen och vi älskar denna japanska soppa. Kort sammanfattat kan man säga att basen är en fantastisk buljong som byggs på med  nudlar, fräscha, krispiga grönsaker, ägg och kanske en köttbit. Rätten lägger sig inte som cement i magen och risken att hamna i paltkoma är minimal – utan man känner sig bara nöjd. Och mätt.

Skulle man mot förmodan göra ett besök i Japan så är det lätt att hålla nere sin matbudget om man väljer att äta Ramen eftersom det går att hitta mättande Ramen för bara 25 kronor (och uppåt – beroende på var i Japan man befinner sig).

4 portioner

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100 g ramennudlar ( jag använder de nudlar jag hittar, krångla inte till det)
  • 2 msk färsk ingefära (eller så använder du mald ingefära)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l kycklingbuljong (tärning och vatten)
  • 2 st stjärnanis
  • färsk röd chili, smaka av
  • 2 tsk råsocker
  • 1 broccoli, skuren i småbitar
  • 300 g färskt sidfläsk
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk mörk tamarisoja
  • 4 skivade salladslökar

Så här gör du:
Koka äggen.

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem kallt.

Hacka ingefäran och vitlöksklyftan fint. Koka upp buljongen med ingefära, vitlök, stjärnanis, röd chili och råsocker. Tillsätt broccoli. Koka 3-4 minuter.

Skiva fläsket i tunna skivor och stek tills fläsket är knaprigt.

Fördela nudlar, en ägghalva och spenat i djupa portionsskålar.  Blanda i risvinäger och soja i buljongen och häll i varje skål. Toppa varje skål med fläsk och fint skivad salladslök. Servera genast!

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *